Chemical Peeling

Home / Chemical Peeling

Kimyasal Peeling Uygulaması

Kimyasal peeling, ciltteki sorunları gidermek, cildi canlandırmak ve gençleştirmek amacıyla kullanılan etkili bir medikal estetik yöntemdir. Bu uygulamada, cilde özel kimyasal solüsyonlar uygulanarak cildin üst tabakalarının kontrollü bir şekilde soyulması sağlanır. Bu işlem ciltte hücresel yenilenmeyi uyararak daha sağlıklı ve taze bir cilt görünümü elde edilmesini sağlar.

Kimyasal peeling işlemi, çeşitli cilt problemlerinin tedavisinde kullanılabilmektedir:

  1. Cilt Yaşlanması ve Kırışıklıklar: Kimyasal peeling, ciltteki ince çizgileri ve kırışıklıkları azaltarak cildin gençleşmesine yardımcı olur.
  2. Akne ve Akne İzleri: Sivilceye bağlı oluşan akne izleri ve ciltteki sivilceler, kimyasal peeling ile hafifletilebilir ve ciltte pürüzsüzleştirme sağlanabilir.
  3. Cilt Lekeleri ve Pigmentasyon Problemleri: Güneş hasarı veya hormonal değişiklikler nedeniyle oluşan cilt lekeleri ve pigmentasyon problemleri, kimyasal peeling ile giderilebilir ve cilt tonu düzeltilir.
  4. Cilt Düzensizlikleri ve Matlık: Ciltteki düzensizlikler ve mat görünüm, kimyasal peeling ile cilt yüzeyinin yenilenmesi ile düzeltilir ve cilt canlanır.

Kimyasal peeling işlemi, cilt tipi ve sorunlarına bağlı olarak farklı kimyasal solüsyonlar kullanılarak uygulanır. Uygulama süresi ve derinliği de cildin ihtiyaçlarına göre belirlenir. İşlem sonrasında ciltte hafif bir soyulma ve kızarıklık görülebilir, ancak genellikle hızlıca iyileşme süreci başlar.

Kimyasal peeling uygulamasının tam etkisinin görülmesi için genellikle birkaç seans gerekebilir. Uygulama sonrasında ciltte daha sağlıklı, taze ve genç bir görünüm elde edilir. Ancak, kimyasal peeling işlemi öncesinde uzman bir doktor ile danışma yapmak ve cilt durumunuzun uygunluğunu değerlendirmek önemlidir. Bu sayede, en uygun kimyasal peeling yöntemi ve uygulama planlaması belirlenerek, istenilen sonuçların elde edilmesi sağlanır.

Process Details

Kimyasal Peeling Nedir?

Kimyasal peeling deriyi canlandırmak, gençleştirmek, sivilce ve izlerini, ciltte istenmeyen lekeleri gidermek, cildin görünümünü iyileştirmek için deriye bazı solüsyonların uygulanması işlemidir.

Kimyasal Peeling Uygulama Adımları

Cilt Değerlendirmesi ve Hazırlık

Kimyasal peeling uygulaması öncesinde, uzman bir doktor veya estetik uzmanı tarafından cilt değerlendirmesi yapılır. Cilt tipi, cilt problemleri, hassasiyetler ve beklentiler değerlendirilerek uygun kimyasal peeling solüsyonu belirlenir. İşlem öncesinde, cilt temizlenir ve gerekli ön hazırlıklar yapılır.

Kimyasal Peeling Uygulaması

Cilt uygun hale getirildikten sonra kimyasal peeling solüsyonu cilde uygulanır. Bu solüsyon, cildin üst tabakalarında kontrollü bir şekilde soyulmayı sağlar. Kimyasal peeling uygulaması genellikle cilt yüzeyine fırça veya aplikatör yardımıyla yapılır. Uygulama sırasında ciltte hafif bir yanma veya batma hissi olabilir, ancak genellikle dayanılabilir düzeydedir.

Sonrası Bakım ve Koruma

Kimyasal peeling işlemi sonrasında ciltte hafif kızarıklık ve soyulma görülebilir. Bu dönemde cilt hassaslaşabilir, bu nedenle güneşten ve diğer olumsuz dış etkenlerden korunmak önemlidir. Uzman tarafından önerilen cilt bakım ürünleri ve nemlendiriciler kullanılmalıdır. Ayrıca, ciltteki soyulma döneminde cilt yüzeyine zarar vermemek adına cildi ovuşturmak veya soyulmuş cilt parçalarını koparmak gibi işlemlerden kaçınılmalıdır. Genellikle işlem sonrası ciltte iyileşme süreci hızlıdır ve hemen günlük yaşama dönülebilir.

Unutulmamalıdır ki kimyasal peeling işlemi, cildinize uygun kimyasal solüsyonun ve doğru tekniklerin kullanılmasıyla uzman bir doktor veya estetik uzmanı tarafından yapılmalıdır. Bu sayede istenilen sonuçlar elde edilirken aynı zamanda cilt sağlığı da korunmuş olur. İşlem sonrasında cildin daha canlı, genç ve sağlıklı bir görünüme kavuşması hedeflenir.

Images

Application Video

Frequently Asked Question

Peeling uygulaması cildin yıpranmış, tazeliğini ve parlaklığını kaybetmiş üst tabakasının soyulmasını sağlayarak ve derinin daha alt tabakalarında yeniden bu yapılanma sürecini başlatıp; kolajen sentezlenmesini uyararak daha genç ve sağlıklı bir derinin ortaya çıkmasını sağlar.

Peeling işlemi; cildinin doğal parlaklığı azalmış kişilere, güneş ışınlarının ve kalıtsal faktörlerin neden olduğu yaşlılık belirtileri ortaya çıkanlara, kırışıklıklardan, sivilce ve sivilce izlerinden, güneş ve yaşlılık lekelerinden, çillerden şikayet eden kişilere uygulanır. Doğum kontrol ilaçlarının ve gebeliğin neden olduğu lekelerin tedavisinde de kullanılır.

Kimyasal peeling için en çok glikolik asit, laktik asit ve meyve asitlerini içeren “Alfa Hidroksi Asitleri” (AHA) tercih edilir. AHA, meyvelerden ve diğer besinlerden elde edilen doğal asitlerdir ve yüzeysel peeling maddesi olarak uygulanır. Uygulama yüz dışında boyun ve ellere de yapılabilir.