sıcak lipoliz, 42-47 derece arasındaki hedef sıcaklıklara ulaşmak için, 4 başlık ile 1060 nm boyunda diyot lazerin cilde verilmesi ile deri altı yağ hücrelerini parçalayarak yağı müdahalesiz bir şekilde vücuttan atan bölgesel incelme ve sıkılaşma yöntemidir.
Yağ dokusunu hedef alan bu lazer sistemi özel lazer enerjisi kullanarak yağ hücrelerinin kontrollü ısıtılıp tahrip edilmesi esasıyla çalışır. Bu enerji hiçbir dokuya zarar vermeden sadece yağ dokuya etki eder ve hedeflenen yağ dokusunda moleküler düzeyde hareket yaratır ve ardından 42-47 derecelik bir ısı oluşturur. Yüksek ısıya dayanamayan yağ hücreleri kademeli olarak parçalanır ve 2-3 ay içinde vücuttan tamamen atılır.
Cilt gevşekliği ve yağlanma problemlerinde etkin olarak kullanılan sıcak lipoliz tedavisi;
incelme ve sıkılaşma amaçları ile kullanılmaktadır.
İdeal kilosuna inmiş ancak bölgesel yağlarından kurtulamamış cerrahi bir operasyon istemeyen kadın veya erkek her hasta sıcak lipoliz tedavisini yaptırabilir.
Sıcak lazer lipoliz uygulamasından sonraki dönemde eriyen yağ dokunun lenfatik atılımının hızlandırılması amacıyla günde en az 2 litre su içilmesi gerekir. Ayrıca yapılan bölgelere uygulanacak masajlar da eriyen yağ hücrelerinin dolaşıma atılmasına yardımcı olacaktır.
Tedavi sırasında cihaz ara ara ısı şokları vermektedir ve dolayısıyla bu şok sırasında ısınmayla birlikte tolere edilebilen bir ağrı olmaktadır.
Uygulamadan hemen sonra kişi günlük yaşantısına devam eder. Sadece 1 gün kadar devam eden hafif bir şişlik, kızarıklık ve hassasiyet dışında kişiye rahatsızlık vermez.
Sıcak lazer lipoliz uygulaması 25 dakikalık bir işlemdir. Sistem ilk iki haftada etkisini göstermekle beraber yağların kalıcı olarak vücuttan atılması 6 ila 12 hafta sürebilir.
Oldukça güvenli olan bu yöntemde yapılan klinik çalışmalarda hipertermik sıcak lazer teknolojisinin tek bir seansta %10 – %24 arasında yağ dokusunu azalttığı saptanmış ve literatürde yayınlanmıştır. Klinik çalışmalar tek seansta uygulama yapılan bölgede 3-4 cm incelmenin oduğunu gösterse de sonuçlar hastadan hastaya kişisel farlılıklar göstermektedir.